30.05.2024

Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru industria auto

Promovarea procedurilor vamale simplificate și clarificarea aplicării reglementărilor vamale  au fost principalele subiecte aflate pe agenda întâlnirii de lucru dintre reprezentanții Autorității Vamale Române și cei ai Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) desfășurată la sediul Platformei Industriale Dacia de la Mioveni.

 

În data de 29 mai 2024, delegația Autorității Vamale Române, condusă de președintele Marcel Mutescu, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Întâlnirea, desfășurată la sediul Platformei Industriale Dacia de la Mioveni, a avut scopul de a clarifica aspecte referitoare la aplicarea reglementărilor vamale în vigoare, precum și de a promova simplificările vamale care pot fi utilizate în funcție de specificul industriei automobilistice.

 

Discuțiile au vizat subiecte ce țin de aplicarea unor contravenții în domeniul vamal, utilizarea declarării verbale pentru ambalajele care fac obiectul utilizării repetate, clarificări pentru utilizarea noilor sisteme informatice operaționalizate în anul 2024 (AES pentru sistemul de export computerizat și NCTS-RO faza 5 pentru sistemul de tranzit computerizat), precum și prezentarea procedurilor simplificate de care pot beneficia operatorii economici in industria auto.

 

Membrii Asociației Constructorilor de Automobile din România a mulțumit Autorității Vamale Române pentru deschidere și pentru funcționare adecvată și în bune condiții a operațiunilor vamale cu mărfuri care provin din industria auto.

 

Sublinind importanța consolidării partneriatului dintre autoritatea vamală și mediul de afaceri, părțile au hotărât continuarea dialogului pe subiecte vamale relevante.

[ANAF] [ANAF]
vezi toate știrile