09.03.2023

Anunț - Indisponibilitate Sistem Informatic Integrat Vamal

 

Având în vedere informarea primită de către Autoritatea Vamală Română din partea Centrului Național de Informații Fiscale – Direcția Tehnologia Informației Statistică și Comunicații Vamale privind necesitatea implementării contractului nr. 691.895/16.11.2022 – ”Soluția hardware și software destinată consolidării bazelor de date necesare componentelor Sistemului Informatic Integrat Vamal”, vă informăm că în perioada 09.03.2023 ora 18.00 – 13.03.2023 ora 12.00 Sistemul Informatic Integrat Vamal va fi indisponibil. Această întrerupere este necesară pentru migrarea sistemului către o nouă tehnologie care îi va crește disponibilitatea, viteza de procesare, precum și capacitatea de stocare.

Pe perioada de indisponibilitate a Sistemului Informatic Integrat Vamal, pentru a se asigura continuitatea operațiunilor vamale, Autoritatea Vamală Română a dispus desfășurarea formalitaţilor vamale în procedură alternativă, conform reglementărilor naționale în vigoare. Totodată, s-a dispus suplimentarea personalului vamal în birouri vamale de frontieră.

Vă asigurăm că Autoritatea Vamală Română este alături de agenții economici și transportatori și face toate eforturile pentru ca operațiunile vamale să se desfășoare în condiții cât mai bune. Depunem în același timp toate eforturile și ne exprimăm încrederea că sistemul informatic va redeveni disponibil într-un timp mult mai scurt.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat de această situație.