09.10.2024
- ERATĂ ANUNȚ CONCURS PENTRU DIRECȚIA REGIONALĂ VAMALĂ BUCUREȘTI
04.10.2024
Echipele canine ale Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei la perfecționare profesională în România
Autoritatea Vamală Română a oferit în cadrul Centrului de Instruire Echipe Canine un stagiu de perfecționare pentru opt echipe canine ale Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei - Biroul Vamal Odesa. Obiectivul acestei formări a fost de a îmbunătăți competențele profesionale ale câinilor de serviciu și ale vameșilor care lucrează în calitate de conductori de câini la frontiera externă a UE pentru depistarea de țigarete si produse din tutun, arme și muniție, droguri si numerar.
Astăzi, 4 octombrie 2024, la Centrul de Instruire Echipe Canine al Autorității Vamale Romane (CIEC -AVR), opt echipe canine de la Biroul Vamal Odesa (BVO) din cadrul Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei (SVSU) au finalizat stagiul de perfecționare pentru depistarea de țigarete si produse din tutun, arme si muniție, droguri si numerar. Instruirea a fost oferită de către AVR în parteneriat cu Misiunea EUAM Ucraina si s-a derulat cu sprijinul JTI Romania, care susține echipele canine ale vămii române de aproape 15 ani și care a contribuit la înființarea CIEC - AVR.
Echipele canine activează în birourile vamale din toată țara și fac parte din mijloacele operative utilizate de AVR pentru prevenirea, detectarea și combaterea contrabandei cu țigarete si produse din tutun, a traficului de droguri, arme si muniție, precum și numerar. De la începutul anului, cu ajutorul echipelor canine au fost descoperite si confiscate 543.440 țigarete, 98 kg tutun, iar amenzile aplicate au totalizat 2,3 milioane lei.
„În actualul context geopolitic, responsabilitățile Autorității Vamale Române în materie de securizare a frontierei externe a UE, supraveghere și control a mărfurilor care intră pe teritoriul vamal al Uniunii Europene sunt de o importanță deosebită. Echipele canine reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente de prevenire a traficului ilegal de mărfuri, în special a celor accizate și a celor supuse reglementarilor speciale. În cadrul Centrului de Instruire Echipe Canine al Autorității Vamale Române avem atât lucrători vamali care sunt instructori profesioniști și experimentați, cât și facilitățile si dotările necesare pentru a antrena câinii la standarde europene și internaționale. Acest stagiu de perfecționare oferit echipelor canine din regiunea Odesa, aflată in sudul Ucrainei, în imediata vecinătate a României de-a lungul Dunării, reprezintă o oportunitate pentru AVR pentru a-și dovedi capacitatea în transferul de bune practici europene către partenerii din Ucraina, stat candidat la aderarea la UE. Vom continua întărirea colaborării cu instituțiile si autoritățile naționale, cu agențiile europene si internaționale si vom consolida parteneriatul cu mediul privat onest.”, a declarat Marcel Simion Mutescu, președintele Autorității Vamale Române.
„După finalizarea unui antrenament intens desfășurat pe parcursul a două săptămâni, câinii de serviciu ai SVSU, se vor întoarce la lucru în zonele de responsabilitate, cu competențe profesionale îmbunătățite. Instruirea se face prin metoda jocului dintre câine si conductor, ceea ce duce la dezvoltarea unei legături solide între cei doi și o bună coordonare în cadrul activităților operaționale. Acești câini ar trebui premiați în fiecare zi pentru instinctele puternice privind loialitatea și dăruirea de care dau dovada necondiționat.”, a adăugat Alexandru Ioniță, șeful Centrului de Instruire Echipe Canine.
„În actualul mandat, care a început la 1 iunie 2024, Misiunea de consiliere a Uniunii Europene pentru reforma sectorului securității civile Ucraina (EUAM Ucraina) și-a intensificat asistența și sprijinul oferit autorităților din domeniul securității sectorului civil din Ucraina, cu precădere în procesul de implementare a reformelor si îndeplinirea condițiilor de aderare la UE. Această formare oferită echipelor canine din cadrul Vămii Odesa de către AVR, va contribui la consolidarea capacității operaționale a subdiviziunilor vamale din regiunea Odesa, începând de la Marea Neagra și urcând de-a lungul Dunării până la Reni.” a precizat Adrian Costache, consilier superior pentru Managementul Integrat al Frontierei în cadrul Oficiului Odesa al EUAM Ucraina. „Pe baza rezultatelor bune ale acestui stagiu de instruire, EUAM va continua colaborarea cu AVR pentru efectuarea unei nou stagiu în 2025. Potrivit condițiilor pe care le oferă Centrul de Instruire Echipe Canine al AVR, acesta poate deveni oricând un „Centru de Excelență" care să asigure pregătirea canină specifică în zona de Sud-Est a UE, a concluzionat reprezentantul EUAM.
„Ne bucurăm că, după lansarea recentă a unei noi campanii anti-contrabandă în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, avem acum prilejul să sprijinim o altă acțiune care să ajute la diminuarea traficului ilicit, de data aceasta la granița României cu Ucraina. Mesajul „Legea e bună!” e promovat chiar în aceste zile pe panotaj stradal în București și în toate regiunile de frontieră, în Chișinău și în raioanele cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR 2, posturile regionale. TVR Moldova și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, în perioada octombrie-decembrie. Derulăm astfel de campanii publice anual, încă din 2010, cu rezultate tangibile în reducerea comerțului ilicit. În afara demersurilor de creștere a gradului de conștientizare a efectelor negative ale contrabandei asupra economiei și societății, sprijinim echipele canine ale vămii, de aproape 15 ani. Peste 60 de câini specializați în depistarea produselor din tutun, drogurilor, armelor, muniției și numerarului sunt activi în punctele vamale din toată țara. Periodic, câinii ies la pensie și sunt înlocuiți. Ne dorim să continuăm și în anii care urmează acest parteneriat, care a contribuit semnificativ la combaterea și prevenirea traficului ilegal”, a precizat Gilda Lazăr, Director JTI Romania.
01.10.2024
Încălțăminte și jucării contrafăcute în valoare de 2.100.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 270 perechi încălțăminte de damă, 3.400 perechi papuci de casă și 2.300 bucăți mașinuțe din metal susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 270 perechi încălțăminte de damă, 3.400 perechi papuci de casă și 2.300 bucăți mașinuțe din metal, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.100.000 lei. În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
30.09.2024
Portofele în valoare de aproximativ 19.000.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut 21.320 bucăți portofele din înlocuitor, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 19.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 21.320 bucăți portofele din înlocuitor, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 19.000.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
27.09.2024
Bunuri contrafăcute în valoare de 2.150.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 7.000 pungi detergent pudră pentru rufe, 25 role (5.500 m.l) țesătură din poliester și 2850 perechi mănuși din fibre sintetice, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.150.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din Turcia și China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în mai multe containere sosite din Turcia și China aparținând unor societăți comerciale cu sediul în România și Ucraina.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 7.000 pungi detergent pudră pentru rufe, 25 role (5.500 m.l) țesătură din poliester și 2850 perechi mănuși din fibre sintetice, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.150.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
26.09.2024
Încălțăminte sport în valoare de 1.800.000 lei, reținută de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 1.800 perechi încălțăminte sport, susceptibile de a fi contrafăcuțe. Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.
În data de 24 septembrie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova.Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 1.800 perechi încălțăminte sport, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.800.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
25.09.2024
17.000 m.l.țesătură, reținuți de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 527 role (17.000 m.l) țesătură din poliester, susceptibilă de a fi contrafăcută. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 253.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 17.000 m.l țesătură din poliester, susceptibilă de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 253.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile, susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
24.09.2024
Bunuri contrafăcute, în valoare de 575.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut 450 perechi încălțăminte pentru femei și 413 bucăți grile auto, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 575.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din Republica Moldova și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din Republica Moldova și Ucraina.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 450 perechi încălțăminte pentru femei și 413 bucăți grile auto , susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 575.000 lei.În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
19.09.2024
Președintele Autorității Vamale Române Marcel Mutescu și Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova Alexandru Iacub s-au întâlnit pentru a discuta modalități concrete de consolidare a cooperării transfrontaliere pentru fluidizarea traficului frontalier de mărfuri și pasageri și securizării frontierei comune, în vederea creșterii capacității celor două țări de a răspunde provocărilor actuale.
În data de 18 septembrie 2024, Președintele Autorității Vamale Române Marcel Mutescu și Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova Alexandru Iacub, împreună cu reprezentanți ai celor două autorități vamale, au avut o întrevedere la Postul vamal de frontieră Leușeni (MD), urmată de o vizită de lucru la Biroul vamal de frontieră Albița (RO).
Agenda bilaterală a vizat mai multe subiecte de actualitate ce țin de fluidizarea traficului transfrontalier, securizarea frontierei comune, proiectele de modernizare a infrastructurii, eficientizarea schimbului de informații și a controlului vamal, dar și schimburi de experiență privind aspecte practice de aplicare a legislației vamale europene.
În cadrul întrevederii, conducătorii autorităților vamale au trecut în revistă rezultatele activităților comune desfășurate în baza Planului de cooperare între Autoritatea Vamală Română și Serviciul Vamal al Republicii Moldova, fiind reiterat angajamentul părților de a intensifica cooperarea vamală, atât prin desfășurarea acțiunilor comune pentru facilitarea comerțului și contracararea fraudelor vamale, cât și implementarea soluțiilor eficiente pentru provocările actuale.
„Fluidizarea traficului la frontiera comună cu Republica Moldova a fost mereu o prioritate pentru Autoritatea Vamală Română. În acest sens, modernizarea infrastructurii și eficientizarea proceselor de control reprezintă pași esențiali pentru reducerea timpilor de așteptare la trecerea frontierei. Sunt convins că această colaborare strânsă între cele două autorități vamale va aduce beneficii semnificative atât pentru cetățeni, cât și pentru comerțul bilateral.”, a menționat președintele Autorității Vamale Române, Marcel Mutescu.
La rândul său, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Alexandru Iacub a remarcat că „Parteneriatul de cooperare cu Autoritatea Vamală Română a demonstrat, în timp, că este unul eficient și sustenabil în gestionarea provocărilor, mai ales în contextul actual. Mă bucur să constat că această cooperare nu se limitează doar la aspectele operaționale, dar contribuie la avansarea spre integrarea țării noastre în spațiul european, pentru a oferi un mediu transfrontalier mai sigur și mai eficient, de care să beneficieze cetățenii și agenții economici din cele două țări. Vom continua să investim în proiecte comune și să ne sprijinim reciproc în realizarea obiectivelor noastre strategice.”
Fiind subliniate rezultatele implementării Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Albița (România) - Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, părțile au agreat asupra oportunității prelungirii valabilității Acordului, precum și a extinderii acestuia la frontiera comună.
Totodată, Autoritatea Vamală Română și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini implementarea angajamentelor de integrare vamală europeană ale Serviciului Vamal al Republicii Moldova, prin schimburi de bune practici, atât prin intermediul mecanismelor de cooperare la nivel bilateral, cât și a celor disponibile la nivelul Uniunii Europene. Totodată, cele două autorități vamale au convenit să mențină un dialog continuu în scopul implementării măsurilor comune privind îmbunătățirea capacității infrastructurii, a fluidizării traficului de mărfuri și a desfășurării de misiuni comune de combatere a traficului ilicit transfrontalier.
18.09.2024
77 tone detergent contrafăcut reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a fi contrafăcut. Detergentul are o valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei și a fost descoperit ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale din Galați.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Galați.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional. Valoarea totală a detergentului, dacă ar fi fost comercializat pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.200.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut detergentul susceptibil de a fi contrafăcut în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
13.09.2024
În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud, facem următoarele precizări:
Autoritatea Vamală Română își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.
Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.
Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.
În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.
Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Pentru a evita dezinformarea, vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale (www.pna.ro, www.customs.ro).
12.09.2024
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași care își desfășoară activitatea la P. T. F. Ungheni - Iași au reținut un număr de 50.340 bucăți țigarete, cu timbru Republica Moldova. Țigaretele au fost descoperite în urma controlului vamal asupra trenului care circula pe ruta Chișinău - București, în paturile din compartimentul unde se afla un însoțitor de vagon.
În data de 11 septembrie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași care își desfășoară activitatea la P. T. F. Ungheni Iași, au efectuat controlul vamal asupra trenului care circula pe ruta Chișinău - București. Ca urmare a acestui control au fost descoperite, în paturile din compartimentul unde se afla un însoțitor de vagon, 50.340 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la controlul vamal.
Urmare a celor constatate, țigaretele au fost reținute de către autoritatea vamală și, întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat organelor de cercetare penală competente.
În contextul celor prezentate mai sus, amintim faptul că la intrarea în România dintr-un stat neunional, persoanele fizice pot introduce 40 țigarete, în cazul călătorilor care folosesc alte mijloace decât transportul aerian și 200 țigarete, în cazul călătorilor care sosesc în România folosind transportul aerian.
Pentru informații detaliate privind condițiile de intrare/ ieșire din România, vă rugăm să consultați site-ul oficial al Autorității Vamale Române, www.customs.ro, secțiunea „Călători”.
10.09.2024
Bunuri contrafăcute, în valoare de 4.000.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea cu sprijinul echipelor canine și în cooperare cu polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea, au reţinut articole de îmbrăcăminte, încălţăminte și accesorii care compun sticle de parfum. Bunurile, susceptibile de a fi contrafăcute, au o valoare totală de aproximativ 4.000.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra unui camioan înmatriculat în Ucraina care circula în regim de tranzit vamal pe ruta Turcia – Ucraina.
În perioada 03.09.2024-09.09.2024, ca urmare a unor suspiciuni referitoare la comerţul cu mărfuri contrafăcute, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea și polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Isaccea au selectat pentru control fizic mai multe camioane inmatriculate în Ucraina care circulau în regim de tranzit vamal pe ruta Turcia-Ucraina.
Ca urmare a controlului efectuat cu sprijinul echipelor canine din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Isaccea și a echipelor mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi au fost descoperite într-un camion, un număr de 1.150 articole de îmbrăcăminte, 60 perechi incălţăminte, 22 poşete damă, 162.868 bucăți accesorii care compun sticle de parfum (sticle destinate parfumeriei, etichete, ambalaje, capace, pulverizatoare, esențe de parfum), bunuri susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.000.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
03.09.2024
Jucării contrafăcute, în valoare de 1.775.000 lei, reținute de inspectorii vamali
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.775.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din București și Ucraina.
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale din București și Ucraina.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 23.000 bucăți jucării susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.775.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut jucăriile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.
28.08.2024
Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 12 000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.
În data de 26 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 12.000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.100.000 lei.
În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.