17.11.2023

NOTĂ privind implementarea NCTS faza 5, noul sistem de declarare în tranzit

Prin prezenta,vă facem cunoscut că începând cu data de 10 noiembrie 2023, a devenit disponibil modulul informatic UMG Trader (Modulul de Gestionare a Utilizatorilor) de înregistrare a operatorilor economici, care doresc acces la sistemele NCTS5-RO și AES-RO. Această modalitate de înregistrare înlocuiește procedura actuală bazată pe hârtie.

În UMG Trader se vor înregistra toți operatorii economici, inclusiv cei care astăzi sunt înregistrați și utilizează sistemele NCTS-RO și ECS-RO.

Acest modul oferă unui operator economic, implicat în operațiuni vamale, posibilitatea de a-și gestiona angajații, utilizatori ai sistemelor IT de declarare (fiind eliminată interacțiunea cu administratorii de sistem din cadrul birourilor vamale).

Linkul pentru accesarea aplicației, precum și ”Instrucțiunile privind obținerea accesului operatorilor economici la sistemele NCTS5-RO și AES-RO și modalitatea de gestionare a utilizatorilor proprii prin UMG” sunt publicate pe site-ul Autorității Vamale Române, www.customs.ro, la secțiunea NCTS5-RO, respectiv AES-RO.

Toți operatorii economici care doresc acces la sistemele NCTS5-RO sau/și AES-RO trebuie să se înroleze în aplicația UMG Trader, pentru a avea acces la aplicații atât în mediul de test cât și în scopul depunerii și procesării declarațiilor vamale, începând cu data la care aplicațiile vor intra în mediul de producție.

 


 

17.11.2023

12.000 țigarete confiscate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători

În data de 17 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (CSCTFABO), au efectuat controale specifice în vederea combaterii traficului cu produse din tutun. Ca urmare a acestor controale, au fost reținute, în vederea confiscării, de la un pasager care călătorea pe ruta Otopeni-Stansted, 12.000 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la vămuire.

[ANAF] [ANAF]

16.11.2023

30.000 bucăți țigarete reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași

În data de 15 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași care își desfășoară activitatea în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Ungheni Iași au efectuat un  control asupra trenului 401 care circula pe ruta Chișinău-București. Ca urmare a respectivului control, inspectorii vamali au descoperit sub vagonul 3, în zona acumulatorilor, cantitatea de 29.680 bucăți țigarete marca “Kult Slims“, cu timbre de acciză Republica Moldova, aparținând  electricianului trenului.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea, în vederea confiscării, a țigaretelor și a sesizat organele de cercetare penală pentru continuarea verificărilor în cauză.

[ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF]

16.11.2023

Autoritatea Vamală Română și Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România au semnat un parteneriat de colaborare

În data de 16 noiembrie 2023, președintele Autorității Vamale Române (AVR), dl. Ion Cupă, și președintele Asociației Naționale Profesionale a Lucrătorilor Vamali din România (ANPLVR), dl Octavian-Relu Botea, au semnat un parteneriat de colaborare.

Obiectivul parteneriatului îl reprezintă cooperarea pe următoarele direcții: formarea și dezvoltarea abilităților profesionale ale angajaților autorității, prin implicarea în formarea profesională a membrilor asociației; inițierea unor acţiuni pentru cunoaşterea/conștientizarea activităţii lucrătorului vamal ca funcţionar public cu statut special; promovarea imaginii și mediatizarea activității și rolului instituției vamale în arhitectura de securitate a statului român.

Evenimentul a avut loc la sediul AVR, în prezența reprezentanților membrilor ANPLVR, iar în discuții au fost abordate aspectele importante privind demersurile autorității vamale în vederea creșterii eficienței, vizibilității, transparenței  și deschiderii către mediul de afaceri. S-a întărit angajamentul ca relaţiile de cooperare dintre cele două părți să continue printr-un dialog permanent şi o colaborare fructuoasă în domeniile comune de interes.

„Parteneriatul de colaborare pe care Autoritatea Vamală Română l-a încheiat astăzi cu Asociația Națională Profesională a Lucrătorilor Vamali din România este în primul rând o recunoștere a bogăției de cunoștințe și a experienței pe care foștii angajați ai autorității vamale o poartă. Suntem cu toții conștienți că prețuirea relațiilor intergeneraționale are un impact pozitiv și asupra generațiilor mai tinere de lucrători vamali. În același timp, sunt încrezător că respectarea generațiilor anterioare și clădirea unor relații de încredere reciprocă cu  acestea va contribui la creșterea prestigiului profesiei vamale și ne va aduce beneficii pe termen lung.”, a declarat președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă.

Având în vedere că în data de 16 noiembrie este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, protectorul onorific al tuturor vameșilor, Autoritatea Vamală Română a organizat, cu acest prilej, și un eveniment de celebrare a seniorilor vămii unde au fost invitați colegi care și-au desfășurat activitatea în cadrul acestei instituții și care, aflați la vârsta senectuții, contribuie prin status-ul lor la întărirea prestigiului instituției și la pregătirea tinerelor generații de inspectori vamali.

[ANAF]

15.11.2023

I N V I T A T I E

Avem deosebita plăcere de a vă invita joi, 16 noiembrie 2023, ziua Sf. Apostol Matei Vameșul, orele 12.00, la a V-a ediție a întâlnirii

”Seniorii Vămii”, care va avea loc la sala de consiliu a Autorității Vamale Române, din Strada Alexandru Ivasiuc 34-40, sector 6, București.

În speranța că veți fi alături de noi la acest eveniment, pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la 0722.150.287

Delia POPESCU, organizator.

10.11.2023

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Compartiment Călători au descoperit 14.000 bucăți țigarete

În data de 09.11.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Compartiment Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni, în urma unui control specific efectuat în vederea combaterii traficului cu produse din tutun, au reținut în vederea confiscării de la o pasageră care călătorea pe ruta Otopeni - Stansted, cantitatea de 14.000 țigarete marca Dunhill, bunuri nedeclarate și sustrase de la vămuire.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat către polițiștii de frontieră din cadrul C.S.C.T.F.A.B.O. în vederea efectuării cercetărilor.

Valoarea țigaretelor reținute este de aproximativ 14.040 lei.

[ANAF]

10.11.2023

Președintele Autorității Vamale Române participă la ,,Conferința la nivel înalt privind instrumentele pentru combaterea fraudelor vamale într-un context aflat în schimbare rapidă''

 

În perioada 9 – 10 noiembrie 2023, președintele Autorității Vamale Române (AVR), dl. Ion Cupă, a condus delegația AVR care a participat la „Conferința la nivel înalt privind instrumentele pentru combaterea fraudelor vamale într-un context aflat în schimbare rapidă”, organizată de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în Sevilia, Spania.

Evenimentul, deschis de directorul general al OLAF, dl. Ville Itälä, a reunit factorii de decizie cei mai importanți ai autorităților vamale din statele membre ale Uniunii Europene pentru a împărtăși cele mai bune practici și a discuta problemele de interes comun pentru combaterea fraudelor vamale într-un context care se schimbă rapid.

Principalele teme de discuție s-au concentrat pe consolidarea cooperarării operaționale și securității juridice în schimburile de asistență reciprocă, fiind cartografiate modalitățile de combatere a noilor amenințări de fraudă vamală prin utilizarea schimbului rapid de informații antifraudă al UE. Părțile au subliniat atât rolul important al asistenței reciproce la nivel internațional și al UE, cât și necesitatea unor cereri de asistență reciprocă specifice privind răspunderea financiară a statelor membre. Totodată, participanții au discutat despre utilitatea identificării unor noi căi de obținere de informații la nivelul UE prin exploatarea datelor existente, gestionarea volumelor mari de date și importanța instrumentelor OLAF pentru combaterea fraudei vamale.

Acest eveniment a reprezentat o oportunitate excelentă pentru Autoritatea Vamală Română de a face schimb de opinii și bune practici cu privire la modalități prin care putem răspunde noilor provocări și situații de criză în domeniul fraudelor vamale. Împreună cu colegii din celelalte state membre am identificat noi moduri de a face schimb de informații atunci când apar semnale timpurii de fraudă și am agreat modalitățile de vizare a schimburilor de asistență reciprocă. Folosirea instrumentelor disponibile pentru producerea și împărtășirea informațiilor existente la nivelul UE pentru activitățile operaționale, precum și analiza datelor antifraudă, asigură un sprijin cu adevărat eficient autorităților vamale.”, a declarat președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă.

 

[ANAF] [ANAF]

09.11.2023

Peste 30.000 țigarete confiscate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători

În data de 09 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători - Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni (CSCTFABO), au efectuat controale specifice în vederea combaterii traficului cu produse din tutun. Ca urmare a acestor controale, au fost reținute, în vederea confiscării, de la o pasageră care călătorea pe ruta Otopeni-Luton, 30.880 bucăți țigarete nedeclarate și sustrase de la vămuire.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost predat polițiștilor de frontieră din cadrul CSCTFABO în vederea efectuării cercetărilor.

Valoarea țigaretelor reținute este de aproximativ 52.500 lei.

[ANAF] [ANAF]

09.11.2023

Peste 18.000 perechi papuci de casă reținuți de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

În data de 08 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud - Direcția Regională Vamală București, au descoperit într-un container sosit din China, având ca destinație o societate comercială cu sediul în Ucraina, 18.500 perechi papuci de casă, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca SMILEY/EMOJI.

Bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 915.000 lei. 

[ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF]

09.11.2023

Ceasuri în valoare de aprox. 1.620.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

În data de 09 noiembrie 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud- Direcția Regională Vamală București, au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, având ca destinație o societate comercială cu sediul în Constanța, și au descoperit, 1.300 bucăți ceasuri smart design APPLE WATCH WEAR PRO, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată.

Bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.620.000 lei. 

[ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF]

09.11.2023

Obiecte sanitare în valoare de aprox. 30.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

În data de 7 noiembrie 2023 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud- Direcția Regională Vamală București, au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, având ca destinație o societate comercială cu sediul în Ucraina, și au descoperit, 500 bucăți racorduri flexibile pentru instalații sanitare marca TUV, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată.

Bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, în situația în care ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 30.000 lei. 

[ANAF] [ANAF]

06.11.2023

25.000 țigarete reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sulina

În data de 03.11.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sulina – Direcția Regională Vamală Galați au descoperit, în urma controlului de intrare în țară efectuat asupra navei Brave Leader, sub pavilion Liban, 25.000 fire țigarete ASSOS. Țigaretele, fără timbru fiscal, nu erau erau incluse în declarația proviziilor de bord, fiind ascuse în cabina comandantului navei.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile și a întocmit proces-verbal preliminar de constatare a infracțiunii de contrabandă prevăzută în Codul Vamal al României. Documentele și bunurile reținute au fost predate Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

 


 

[ANAF]

06.11.2023

Notă privind disponibilitatea testării NCTS faza 5

Începând cu data de 01 noiembrie 2023, aplicația NCTS5-RO este disponibilă pentru testare, aceasta reprezentând o etapă foarte importantă înaintea intrării în producție.

În prima etapă aplicația NCTS5-RO va fi pusă la dispoziția operatorilor economici și a lucrătorilor vamali de la birourile vamale: Constanța Sud, Constanța, Sculeni, Albița, Aeroport Otopeni Călători și Galați, urmând ca în perioada viitoare, sesiunile de testare să fie extinse în cadrul altor birouri vamale.

Este necesar să aveți în vedere faptul că, utilizarea noului sistem de declarare în tranzit NCTS5-RO nu se mai bazează pe depunerea de declarații și de documente pe suport hârtie.

Mai mult, noul sistem permite ca informațiile să fie colectate exclusiv electronic, iar erorile în declararea mărfurilor să fie detectate la transmiterea declarațiilor către birourile vamale.

Operatorii econimici care depun declarații de tranzit la aceste birouri vamale și care doresc testarea aplicației NCTS5-RO, pot solicita link de conectare, user și parolă la adresa de email nctshelpdesk@customs.ro.

02.11.2023

,,Legea e bună'', nouă campanie anticontrabandă în România și Republica Moldova

 

Astăzi, la Centrul de Instruire Echipe Canine al Autorității Vamale Române, a fost lansată campania publică anticontrabandă cu mesajul „Legea e bună”, derulată în parteneriat de Autoritatea Vamală Română, Poliția de Frontieră Română, Poliția Română, Serviciul Vamal al Republicii Moldova, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit ACTIV, cu sprijinul JTI.

Campania se va desfășura simultan pe ambele maluri ale Prutului, în România și Republica Moldova, mesajul fiind promovat pe panotaj stradal în București, regiunile de frontieră din sudul și estul țării, în Chișinău și în raioanele moldovenești cele mai afectate de comerțul ilicit, precum și pe TVR, TVR Moldova, TVR Info și online pe www.faracontrabanda.ro, www.facebook.com/faracontrabanda.ro, pentru o perioadă de o lună.

Legea e bună” urmărește creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale contrabandei cu țigarete: alimentarea crimei organizate, prejudicierea bugetului statului, stoparea dezvoltării economice a localităților de frontieră.

Potrivit ultimelor date Novel Research, piața neagră a țigaretelor se situa în septembrie 2023 la 8,3% din totalul consumului, nivel relativ constant față de lunile anterioare, dar mai ridicat decât media anuală de 7,1% din 2022. Printre noutățile demne de menționat pentru cercetarea Novel din septembrie este apariția Bulgariei printre principalele surse pentru produsele de pe piața neagră. Cu o pondere de 16,8% și o tendință ascendentă în ultimul an, produsele din țara vecină se situează pe locul al treilea din punct de vedere al provenienței, după Duty Free și Cheap Whites. 

Alți 22 de câini în punctele vamale, cu sprijinul JTI

Unul dintre obiectivele principale ale Autorității Vamale Române este protejarea intereselor financiare ale României in special și ale Uniunii Europene în general și facilitarea comerțului legal. Această campanie lansată astăzi de JTI, precum și donația celor 22 de câini care completează efectivele echipelor canine active în birourile vamale din toată țara, sunt parte a programelor desfășurate de Autoritatea Vamală Română în parteneriat cu JTI, de mai bine de 13 ani. Avem convingerea că promovarea mesajului campaniei și în regiunea de sud a țării, la granița cu Bulgaria, va avea efectul scontat, în sensul reducerii micului trafic cu anumite produse, inclusiv țigarete. Autoritatea Vamală Română va continua atât aplicarea unor măsuri ferme în scopul reducerii contrabandei, cât și implementarea unei serii de acțiuni specifice de prevenire și combatere a traficului ilicit în colaborare cu instituțiile abilitate ale statului român, cu autoritățile din țările vecine, organizațiile internaționale de profil, precum și cu mediul privat care contribuie în mod constant și corect la bugetul statului”, a declarat Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă.

Poliția de Frontieră Română este permanent implicată în acţiuni derulate pe linia combaterii traficului cu produse de contrabandă, rezultatele obţinute fiind foarte bune. Astfel, în primele nouă luni ale anului, în urma eforturilor susținute ale polițiştilor de frontieră, au fost confiscate aproximativ 3,5 milioane pachete cu ţigări, precum şi peste 27 tone tutun. În comparație cu perioada similară din 2022 se constată o dublare a numărului pachetelor de țigări reținute. Poliția de Frontieră va continua să se afle în prima linie pentru combaterea contrabandei, țigaretele numărându-se printre cele mai traficate produse la frontierele țării”, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu. 

Campaniile publice reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de comunicare directă cu cetățenii, dar și de evidențiere a unor pericole pentru societate. Comerțul ilegal constituie un fenomen cu consecințe grave, și, în acest context, Poliția Română desfășoară atât acțiuni de prevenire, cât și de combatere a acestui fenomen. Astfel, pe lângă această campanie realizată atât la nivel național, cât și în Republica Moldova, Poliția Română va continua să efectueze activități pentru destructurarea rețelelor infracționale specializate în contrabanda cu țigarete” a declarat directorul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române - chestor de poliţie Aurel Dobre.

Depistarea cazurilor de contrabandă cu produse de tutungerie este una din prioritățile Serviciului Vamal, deoarece urmare a produselor de contrabandă introduse în țară și puse în liberă circulație, în bugetul de stat nu sunt achitate taxe și impozite, ceea ce înseamnă mai puțini bani la bugetul de stat și pentru lucrurile vitale precum sănătate, educație, asistență socială și infrastructură. De la începutul anului, Serviciul Vamal a prevenit 65 de cazuri de transportare ilicită a produselor de tutungerie. De menționat că, în anul curent au fost depistate și înregistrate 9 tentative de introducere ilicită în Republica Moldova a țigărilor fabricate clandestin cu indicarea denumirii unor branduri de țigări ce se fabrică în Republica Moldova, inclusiv cu falsificarea timbrelor de acciz, și care ulterior erau transportate atât din Ucraina în Republica Moldova, cât și din Ucraina în România. Totodată, ofițerii vamali în conlucrare cu procurorii au depistat o fabrică în care se produceau clandestin țigări. Țigările contrafăcute nu doar presupun pierderi financiare la bugetul țării, dar și un risc pentru sănătatea consumatorilor. Astfel, reconfirmăm angajamentul în contracararea traficului ilicit de țigări și în acest sens vom continua conlucrarea cu instituțiile naționale și cele internaționale”, a menționat directorul adjunct al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Nicolae Vutcariov.

Prevenirea și combaterea contrabandei reprezintă una din prioritățile Poliției de Frontieră. Prin urmare, la frontierele Republicii Moldova sunt întreprinse în permanență, independent sau împreună cu alte autorități abilitate, acțiuni speciale în toate zonele de competenţă, pentru a deconspira activitatea persoanelor implicate în contrabandă. În lupta pentru eliminarea contrabandei și altor ilegalități conexe este foarte important parteneriatul între instituții. Doar împreună, prin consolidarea capacităților vom reuși să diminuăm impactul negativ adus țării” a menționat șefa adjunctă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Diana Salcuțan.

Serviciul Fiscal de Stat susține plenar toate inițiativele care au drept scop informarea contribuabililor, conformarea la respectarea prevederilor legislației în vigoare, precum și descurajarea acestora de a recurge la acțiuni contrare cadrului legal. De asemenea, autoritatea fiscală examinează în permanență și identifică segmentele din economia națională cu risc sporit de neconformare fiscală, aplică cele mai simple și mai eficiente tratamente pentru a atenua riscurile de neconformare pentru a spori nivelul de conformare fiscală voluntară. Urmare a acțiunilor efectuate, obligațiile fiscale calculate la Bugetul Public Național de către contribuabilii monitorizați, în 9 luni ale anului 2023 au înregistrat o creștere cu 22% comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar obligațiile fiscale achitate - o creștere cu 10%. Ponderea impozitelor și taxelor calculate la un leu vânzări a înregistrat o creștere de 35%, iar ponderea impozitelor și taxelor achitate la un leu vânzări a înregistrat o creștere de 31%.”, a declarat Petru Griciuc, Director adjunct al Serviciului Fiscal de Stat din Moldova.

Scăderea contrabandei înseamnă creșterea vânzărilor de pe piața legală și implicit a sumelor pe care le virăm la buget. Anual, plătim statului peste 5,5 miliarde de lei reprezentând accize, TVA și alte taxe, în pondere de circa 80% din cifra de afaceri. De asemenea, JTI se numără printre cele mai profitabile companii din România, în condițiile în care avem și programe de investiții în derulare. Deși calendarul de majorare a accizelor stabilit în 2022 tocmai a fost modificat, iar în prezent în Parlament se află în dezbatere nu mai puțin de zece inițiative legislative anti-tutun, sperăm să reușim să continuăm ceea ce am început în urmă cu 30 de ani: să investim, să producem, să exportăm, să ne implicăm în comunitate și să fim un bun partener al autorităților pentru combaterea pieței negre”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

ACTIV este singurul ONG din România dedicat combaterii comerțului ilegal prin acțiuni de informare și educare a publicului. Campaniile de tipul celei care se lansează astăzi se numără printre cele mai eficiente instrumente de schimbare a percepției unei mari părți a populației cu privire la comerțul ilicit, mai ales în localitățile de frontieră. „Legea e bună” vine cu un mesaj puternic, care sperăm să ajungă acolo unde este nevoie și să aibă rezultatele așteptate”, a declarat Daniel Mărăcineanu, coordonatorul ACTIV.

JTI a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi în anul 2008 cu Autoritatea Națională a Vămilor, respectiv în 2014 cu Direcția Generală a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului au fost donați de JTI în ultimii 13 ani Autorității Vamale. O donație pentru alți 22 de câini, aflați deja în pregătire la Centrul de formare a echipelor canine din Pantelimon, a fost semnată pe 1 noiembrie cu Autoritatea Vamală Română.

În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în anul 2018, iar în 2019  JTI a donat echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Recent, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente.

De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii doi ani și în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF] [ANAF]